Rabu, Mei 31, 2006

Konsert Prelude AF4

AF dah mula, ramai kawan2 telpon mintak KerepeK bagi diorang lagu2 nyanyian peserta daripada Konsert Prelude AF4. Kerepek kata belum edit dan bila dah siap boleh masuk ke MUATURUN dan boleh ambil di sini. Sekarang inilah fail yang sudah disiapkan Kerepek.. Layan lerr AF4. Tahun ni macam kurang minat mau tengok AF!
Selamat untuk semua...(Video..MAAF KerepeK tak mau bagi..fail besar!)
lirik disini ::Galeri Lirik
Muaturun, klik link utama..
Konsert Prelude AF4
- Antara calon pelajar AF4 -
I'll Be - Edwin McCain : Dinyanyikan oleh Rich
Rindu - Rhoma Irama (versi Meggi Z) : Dinyanyikan oleh Zila
Sangkar Emas - Endang S Taurina : Dinyanyikan oleh Tasha
Umpan Jinak Di Air Tenang - Ahmad Jais : Dinyanyikan oleh Haziq
Kali Terakhir Ku Lihat Wajah Mu - Uji Rashid : Dinyanyikan oleh Nora
Route 66 - Natalie Cole : Dinyanyikan oleh Farhan
Di Muara Sepi - Fauziah Latiff : Dinyanyikan oleh Karen
One Thousand Million Smile - Sudirman : Dinyanyikan oleh Liya
Kau Pergi Tanpa Pesan - Zaleha Hamid : Dinyanyikan oleh Lynn
Kasih - Ermy Kullit : Dinyanyikan oleh Leez
Naluri (Hadirlah Kekasih) - Nora : Dinyanyikan oleh Velvet
Syurga Di Telapak Kaki Ibu - Aishah : Dinyanyikan oleh Salima
Zakia - Ahmad Albar (versi Sweet Charity) : Dinyanyikan oleh Hazama
Untuk Mu Ibu - Exists : Dinyanyikan oleh Haider
Pelangi Petang - Sudirman : Dinyanyikan oleh Faizal
Sunday Morning - Maroon 5 : Dinyanyikan oleh Lotter
Biru - OAG : Dinyanyikan oleh Amirul
Picture Of My Life - Jamiroquai : Dinyanyikan oleh Jeff
Mimpi Yang Tak Sudah - Ibnor Riza : Dinyanyikan oleh Diddy
Mungkir Bahagia - Hazami : Dinyanyikan oleh Shaz

32 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

.. baguslah .. ada listing lagu dr konsert prelude .. atleast boleh ubatkan rindu pada pelajar AF4 .. terutamanya Tasya ...

ATTOKS berkata...

YA LA.......
NAPA TASYA TERKUAR?

BUTA SENI GAK JURI PROFESIONAL NIE

DATO'ZACK berkata...

BETUL TU ATTOKS..

JURI PROFESIONAL KATA PENONTON BUTA, SEBENARNYA DIORANG LAGI BUTA

Tanpa Nama berkata...

hampeslah super upload ni... berulang2 mcm tu jugak ....

Tanpa Nama berkata...

.. SEPATUTNYA .. AMIRUL DIKLUARKAN MASUKAN hAZAMA ... KLUARKAN vELVET MASUKAN tASYA ... TAPI ITU SEMUA DAH STRATEGI ASTRO .. AKU DR TRG AWAL2 LAGI DAH TAHU FAIZAL BOLEH MASUK .. ROZINA TU ORANG TRG .. MEMANG DIA NAK ORANG TRG TAHUN NI .. TGK LAH RANGKING FAIZAL .. TAPI DIA NOT BAD !! KATANYA HAZAMA DI KLUARKAN SEBAB DISIPLIN TERUK MASA SBLM PRELUDE .. AKU ADA CONTACT DGN ORANG MAESTRO ..KAREN -- NAK PANCING SMS DR KAUM CINA , SALIMA NAK GANTIKAN AURA MAWI , VELVET - CARI UNDI ORANG SABAH SAMA MACM LOTTER , RICH ANAK ORANG KAYA SAMA MACAM AMIRUL .. ITU SEMUA TARGET DARI SMS TU .. ASTRO BERNIAGA !! CUBA PERHATIKAN MASA AZNIL PANGGIL PELAJAR MASA NAK BG KEPUTUSAN .. MASA BILA DIA BOLEH SUSUN PELAJAR MACAM TU .. TAKKAN RAMLI SARIP SUSUN NAMA PELAJAR MACAM AZNIL PANGGIL .. SEDANGKAN MASING2 DALAM GRUP MASING TAPI BILA RESULT NAK KELUAR MEREKA BERPECAH .. MAKNANYA .. RESULT DAN DI SET AWAL2 LAGI KECUALI YANG SMS.. PUNYA .. PERCAYA TAK ?

john berkata...

sediq laaa sbb hazama tak dapat masuk padahal suare dier ahku raser dah macam salim ngan ramli srip...

sutra berkata...

aku percaye jer kalo sume tu strategi...standard la tu strategi berniage astro...tp aku suke jer velvet...suare unik...tasya cam malas jer mase menyayi...kalo ikutkan mmg ramai komen velvet tu gemok...tasya tu lawo...tp dr segi suare aku rase mmg valvet lg best dr tasya

Tanpa Nama berkata...

naper strategi astro camtu. nak jatuhkan kualiti seni suare ker? tengok mawi aku ingat jap jelah dia popular. aku ingat Hazama ke final. suara dier best sangat. bukan meniru saleem atau ramli sarip. unik lagi. mungkin sebab dier nyanyi lagu ramli sarip. org kata dier tiru ramli sarip. honestly aku respect keazamannya sampai keputusan konsert prelude. AF4 ni abih...ada yg tercungap pun dpt. yg terketar2 pun dapat final. mase aku masuk talentime dulu, kalau camtu, awal awal lg kena tendang. apa la astro ni dah untung berjuta pun x puas ker harta dunia?

sutra berkata...

aper yg astro buat sume utk kaut keuntungan...mestila nak wat rancangan yg boleh bg keuntungan kat diorang...awal2 lg dah ader AFPRE...tu pun dah nampak sgt...jd awal2 diorang leh agak siape yg boleh bg untung kat diorang...ni pendapat aku jer...ye la...harte dunia katekan...mane pernah puas...tp kalo betul2 nak kualiti suare layankan malaysian idol...yezzaaa...peace

Tanpa Nama berkata...

ye laa..yg byk beri sms ialah org melayu..yang kaya..org keling paria..so sape yg bodoh sekarang..

Tanpa Nama berkata...

.. Aku tak lah Fanatik sangat . walaupun aku orang Trg sekdar menyokong saja .. tak delah nak habiskan prepaid nak Afundi Bdk Trg ... Yelah .. kalau berpandukan SMS .. memanglah susah nak dptkan yang berkualiati tapi yang popular boleh lah .. sbg contoh : Amirul .. layak ker ada rangking ke 3 dan Rich 4 ? Lotter pun dah ranking 2 .. Walaupun Lotter tu sedap dan kelakar .. orang kat Malaysia ni tetap cari yang lawa dan hensem kdg2 tu .. Lotter kalau juara pun tak kemana ..rupe tak ada ..!! bakat memang besar ... sbg contoh Mas & Linda .. semua kerana SMS .. tapi apa dah jadi skrg ? berbanding Farah lg berjaya ...!! Cuba tengok bekas pelajar yang tak berjaya dalam AF .. Nana, Reza, Farah ..semua ada nama walaupun tak menang sms ..! Tapi malaysia Idol pun tak tentu jugak .. mana perginya Daniel berbanding Mawi ? menang sms .. tapi NIta lebih menonjol !!

Tanpa Nama berkata...

alamak naper la hyperupload tu mcm tak working jer. lps waktu bedetik da abih abih, click donlod pastu dia save lagu tu dlm doc format. sah sah tak leh main.....ada apa dgn nya...

geisha_man berkata...

bukan mau cakap la... tapi di malaysia nie ranking perkaumannya mengalahkan perkauman di amerika.. ketebalan perkauman di malaysia ini no. 1 di dunia... mcm mana kaum lain nak naik... betul tidak.. tak payah jadi hipokrit ler yerr

geisha_man berkata...

bukan mau cakap la... tapi di malaysia nie ranking perkaumannya mengalahkan perkauman di amerika.. ketebalan perkauman di malaysia ini no. 1 di dunia... mcm mana kaum lain nak naik... betul tidak.. tak payah jadi hipokrit ler yerr

sharifah aryssa ervina berkata...

askum..nak bagi lirik lagu nih.Tak taulah kalau u dah ada ke tak.just nak submit untuk lirik lagu..sebagai tanda terima kasih pada u yg dah banyak tolong sediakan lagu2 best untuk kitorang.Er..cuma sedih sket sebab hyperload untuk lagu2 prelude af4 tu i tak dapat dengar lagu2 nya sebab file tu convert jadi document n tak bleh buka.
apa2pun,ni lirik lagu tu..

Uji Rashid

Kali Terakhir Ku Lihat Wajah Mu

Dalam dakapan senja
Kurenungi sinar matamu
Berat rasa melepaskan
Dikau pergi

Dingin hembusan bayu
Lemah longlai langkah kakimu
Lambaianmu kian jauh
Dari mata

( korus )
Malangnya...
Bencana menimpa
Kau telah pergi untuk selamanya
Tak kembali

Pada saat terakhir
Kumelihat paras wajahmu
Kau bisikkan hanya sayang
Kepadaku...

( ulang korus )

Tanpa Nama berkata...

a'kum..
file x boleh bukak la..boleh tu boleh bila nak transfer ke tepon x boleh

Chix at Six berkata...

lepas download tk boleh bukak la lagu tuh..nak dengar lagu farhan nie...macam mana nie..

Tanpa Nama berkata...

sama la chix.... huhu...nak velvet

Tanpa Nama berkata...

Velvet suara kris dayanti, Rich ok, lotter lucu, karen unik, yang lain bolehlah.
yang penting skrg emua bbakat.

AF 1 - low profile and tak berapa popular.

AF 2 - Peace and full of love

AF 3 - Penuh ngan controversi and diskriminasi.

AF 4 - Tunggu dan lihat......

Tanpa Nama berkata...

tak tahulah, AF4 ni makin hari makin tak sedap, dia punya tenaga pengajar dan lagu yang diberi tak berapa menarik sangat.Sapa setuju???

http://stress-resource.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

suara vilvet memang sedap la, memang betul juri punya solution

Tanpa Nama berkata...

memang napa la tenaga pengajar suka bagi lagu yang lama lama punya

syamzai berkata...

boleh tak upload ke server savefile.com sebab di tmpt kami nie takboleh guna hyperupload sebab kena block lar.. ade scurity kononya...please...

amys laila berkata...

ANTARA MAWI, SOPHIA, ADI PUTRA DAN NUR AMIRA


do u know... Mawi tak akan dapat membela bangsa
kita mahu pun mendidik
anak-anak kita menjadi insan yang soleh..dia
sendiri pun hanya dapat
gred 3 SPM... hanya media yg berjaya menyeret dia
untuk meraih rezki yg
kebenyakan ulama mempertikaikan status halalnya...
dari seorang yg
kononnya berakhlak dan beragama dia dibentuk
menjadi seorang yg
bebas dari belenggu syariat... namun tangan0tangan
kotor telah berjaya
menyarungkan jubah konvo yang hanya layak di pakai
oleh insan yang cemerlang
dalam pendidikan... tidak hairan para remaja mula
berhujah: " masuk
universiti tak dapat keje..apa ada pada nilai
ilmu?..! . Mawi dpt Gred 3 SPM
pun boleh konvo jugak..lebih kaya dari lulusan
universiti"... .sukar
untuk menjawabnya.

Nun di sana..ada seorang insan comel..bernama Adi
Putra... punya
kecemerlangan dalam bidang Math yg sukar dicapai
oleh walau seorang
siswa... beliau dgn petah memberitahu bahawa dia
ingin menjadi
seorang Profesor Mathematic Islam, dia sangat taat
dalam agama..tekun dalam
mempelajari syariat Allah... namun tiada pihak
"media" dan "pemimpin" kita ambil peduli... bahkan
dicari pula kelemahan Adi yg kononnya hanya terer
dlm satu bidang saja..perlu diingat..profesor
universiti pun hanya
pakar dalam satu bidang saja... mana ada pakar
doktor perubatan dlm masa
yg sama adalah pakar kejuruteraan?... tapi atas
keinginan untuk
mengenepikan Adi... berbagai alasan di buat...
akhirnya keluarga Adi terpaksa
mencari arah sendiri dalam menentukan masa depan
pelajaran dan cita-cita
Islam Adi...

Muncul pula adik Nor Amiira... yg berjaya
menghafal 30 juz Al Quran
seusia 10 tahun ... dia mula membaca dan
menghafalnya ketika usia 5
tahun... dalam satu pertandingan hafazan dia telah
mendapat tempat kedua ...
peserta semuanya berusia 15 tahun ke atas...
cerita itu terus
sepi... "media" dan "pemimpin" kita tidak berminat
mempopularkan tokoh2
kecil ini... tiada juga bantuan yg diberikan...

tetapi perlu diingat: ada insan seperti amalina
yang mendapat 17A
SPM telah diberikan penghormatan yg tinggi dan
biasiswa untuk belajar
di luar negara ( sekarang dah tak pakai tudung),
tak kurang juga Sophia yg
duduk di London tu mendapat juga penghormatan
negara..di jaja ceritanya
tak habis-habis di TV kita suatu masa dulu yg
sekarang kabarnya dah
murtad.Ok juga media dan pemimpin kita kan?...

Inilah yg perlu kita cari titik perbezaan dan
persamaannya...
sama-sama kita renungkan:

Adi dan Amira membawa cita-cita keislaman dan
bakal membawa
pembaharuan jika di beri peluang... maka mereka
tidak mendapat apa-apa
previlege.

MAWI membawa bangsa kita leka dan nyanyuk maka dia
mendapat tempat
dan penghargaan.

Amalina dah jadi bahan jajaan putri UMNO dan dah
pun tak pakai
tudung lagi... sama dgn Mawi..maka dia tidak lagi
membawa apa-apa mesej
Islam... soa boleh di sokong.

Sophia ( bukan warga kita) mak melayu ayah org
asing juga mendapat
layanan dan kemuliaan sebab tiada membawa apa2
mesej ISlam... so mesti di
beri sokongan.

Dengan itu dapatlah kita faham... .bangsa kita ini
hanya akan
memuliakan anak-anak kita yang berjaya dalam
"hiburan' dan " menolak syariat".
Bagi anak-anak yg bakal menyedarkan Umat ..awas !!
anda adalah musuh
bangsa dan negara ini..wallahua'lam

apa pandangan anda?

Tanpa Nama berkata...

semua... tak usahla gegaduh pasal af nie... korang undi udahla... biar kep yg menentukan...

pepun thk la.. kat laman nie.. lagu AF semua ada... sayang kat u alll..

Tanpa Nama berkata...

"...namun tangantangan kotor telah berjaya menyarungkan jubah konvo yang hanya layak di pakai oleh insan yang cemerlang dalam pendidikan.. by amys laila

bg aku la, jubah konvo tu tak sesuai utk sape2 pon...yg berpendidikan ker atau pun tak..ko x pasan ker rekafesyen jubah konvo tu cam jubah paderi kat gereja kristian...xpayah la nak banggekan sgt...

"Mawi tak akan dapat membela bangsa
kita mahu pun mendidik anak-anak kita menjadi insan yang soleh..dia
sendiri pun hanya dapat
gred 3 SPM"
...by amys laila

ape kene mengene gred 3 spm ngan insan yg soleh??? amalina yg dpt 17a tu pun soleh sgt ker??

mawi ader jugak buat album Doa, Berzanji & Qasidah Berlagu...org yg tak tau bace doa pon tetibe dah pandai bace doa sbb beli album mawi...

ape kurangnye ngan kumpulan2 nasyid remaje sekarang...asik bawak lagu jiwang jer menggalakkan remaje2 berkapel sekaligus menggalakkan maksiat...aku rase tu lagi teruk tp kenape xdek org pertikaikan?

better ko berfikir lebih jauh kalo nak mengetengahkan pendapat...pendapat ko ni seolah2 nak menjatuhkan org lain dengan perasaan dengki...

Tanpa Nama berkata...

aku pon nak interfrem gak

Tanpa Nama berkata...

neway aku pon tak setuju giler ngan pemilihan students ke AF. Pemilihan ini bagaikan telah di rancang dari muler...juri2 bagaikan dtg dan duduk mendengar sahaja rather than judge the stud's...tapi neway pemilihan diaorang samer jer ngan favourite aku....tapi yg tak syoknyer HAZAMA nd LEEZ tak di Pilih....kalo semue pelajar Juri yg pilih aku raser AMIRUL ngan NORA takkan dipilih...tak gitu...yg pasti HAZAMA ngan LEEZ pasti masuk...sedih gak....dengar ceriter yg HAZAMA has no disiplin maser sblm konsert....mgkn betul tgk dari ruper dier yg camtuh...syglah ASTRO dah kick awal2 one of the talented stud...hu..hu..lagi sedih aku....ala..ramai lagi artis2 kiter yg perangai lagi teruk...aku tak kisah pon...aper2 pon moga HAZAMA berjaya...masuk lah any competition yg pasti bukan AF...anda pasti berjaya....

Luv u're voice so much

Tanpa Nama berkata...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Tanpa Nama berkata...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
How to disarm car alarms

Tanpa Nama berkata...

What a great site Buy generic tenuate prescribed on line http://www.meilleurventilateurpouruncpu.info/Selfservicedigitalprintingkiosks.html ladies shoes pamela anderson nude galleries Cures for anal itching clomid+and+infertility Blackberry newsgroup client Mark twain toy show maternity clothes

Tanpa Nama berkata...

Keep up the good work video editing schools